CLOSE

FIA Pure Motorsport The Restart Episode 5 - African Rally Championship viert dit jaar 40-jarig jubileum

Bron: World of Freesports (Glomex)

Met zijn enorme, vaak meedogenloze speeltuinen voor bemanningen en rallyauto's geeft het FIA African Rally Championship (ARC) zowel professionele als amateurrijders de kans om te leven hun passie in de sub-Sahara regio. Dit kampioenschap, dat voor het eerst werd gehouden in 1981, is nu in zijn 40e seizoen en biedt een aantal legendarische routes in adembenemende Afrikaanse landschappen. Satwant Singh in Zambia is de meest succesvolle coureur in de geschiedenis van de rally, met in totaal 8 kampioenstitels. De huidige titelhouder Manvir Baryan uit Kenia won het kampioenschap zelfs meerdere keren op rij: in 2019 pakten Baryan en zijn Britse bijrijder Drew Sturrock de overwinning in de Pearl of Uganda Rally en wonnen daarmee zijn derde Afrika kampioenschap op rij. Het duo eindigde in elke race op het podium en behaalde in totaal drie individuele overwinningen (Ivoorkust, Zambia, Oeganda) voor het achtervolgende team in het algemeen klassement Zambia's Leroy en Urshlla Gomes. Vorig jaar moesten helaas bijna alle races worden afgelast, maar de organisatoren hopen op een succesvol seizoen dit jaar