CLOSE

Racing Unleashed 2021: Tsjech Michal Smidl verliest algemene leiding, Duitser Angelo Michel mist top 10

Bron: World of Freesports (Glomex)

De race werd virtueel verreden op het Autodromo Nazionale di Monza, het snelste circuit op de Grand Prix-kalender met snelheden tot 350 km/ h. De nieuwe leider in het kampioenschap won de race. De race werd gewonnen door de nieuwe leider in het kampioenschap, Alejandro Sanchez (ESP), voor Coque Lopez (ESP) en Vojtech Polesny (CZE). Sanchez, die de Racer League-race comfortabel vanaf de eerste plaats naar huis reed, leidt het kampioenschap nu met elf punten voorsprong op Michal Smidl (CZE). De Duitser Angelo Michel (Peiting im Pfaffenwinkel) liep net naast de top 10 (11e plaats). Nieuwkomer Moritz Löhner beleefde een moeizaam debuut in de Racing Lounge München. De eSports DTM-kampioen en GT Masters-kampioen liepen punten mis tijdens zijn eerste optreden in de Racer League. Hij verloor al heel vroeg waardevolle seconden na een botsing en een spin in de Parabolica. Uiteindelijk wist hij zich op te werken van de 17e naar de twaalfde plaats. Naast Löhner maakten ook de Duitsers Nick Schulte-Wissermann (14e) en Fabio Unverduss (18e), die ook bekende gezichten zijn in simracen en op het circuit, hun debuut. David Cid (ESP) won de tweede klasse Challenger League. Dit brengt hem naar de tweede plaats in het kampioenschap en verkleint het gat met kampioensleider Loro (ESP) tot 17 punten. De voorlaatste ronden van de Racer en Challenger League worden verreden op 21 november (Race #9) - in beide competities is er nog geen beslissing genomen in het algemeen klassement